KÖRKORTSUTBILDNING

• B-körkort(manuelltväxlad personbil)
• B-körkort automat(automatväxlad personbil
• B 96-körkort(manuelltväxlad eller med automat personbil+ tung släpvagn)
• BE-körkort (manuell eller med automatväxlad personbil + tung släpvagn)

 

Teoriundervisning: 

Den teoretiska delen av körkortsutbildningen består utav en informations träff + 6 timmar som är lärarledda teorilektioner. Under teorilektionerna tar man upp det som krävs för att klara av samtliga moment för körkortsutbildningen. Tillgång till datatest (elevcentralen). Datatesten kan utföras vart du än befinner dig, så länge du har tillgång internet. På trafikskolan finns vi på plats för att hjälpa dig med frågor. Här finns det datorer som har ljuduppspelning.

Datatesten finns att tillgå på Svenska samt Engelska.
 Körutbildning:

Den praktiska delen utav körkortsutbildningen läggs upp tillsammans med din trafiklärare för att nå just DITT körkortsmål. 

Körkorts-utbildning som påbörjas när eleven är 16 år med sin privata handledare i ett samarbete med trafikläraren på skolan har visat sig ge ett mycket positivt slutesultat.

Din privata handledare för övningskörning är välkommen att följa med under körlektionerna på trafikskolan.Intensivutbildning:

När efterfrågan är stor t.ex. under skollov har vi intensivteori, då sker hela teorikursen under 1 vecka.

Hela körkortsutbildningen hos oss
anpassas individuellt för varje elev och tidsplanen för körkortet planeras beroende på elevens önskemål och förutsättningar.Handledarkurs:
(Introduktionskurs)

Detta gäller för handledaren:

Från och med den 1 januari 2006 krävs det att den som ansöker om att bli godkänd som handledare för privat övningskörning med personbil har genomgått en introduktionsutbildning.
Du ska ha fyllt 24 år ha ett giltigt körkort från Sverige eller ett annat land från ESS-avtalet. Du ska även ha haft behörighet för det fordon som ni ska övningsköra med under sammanlagt minst fem av de senaste tio åren.
 
Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå utbildningen.
Övningskörningen får påbörjas från den dagen eleven fyller 16 år, har en godkänd introduktionskurs samt ett giltigt körkortstillstånd.

Den obligatoriska utbildningen ska bland annat ta upp lagar & regler som gäller för övningskörning. Den kommer även att ge tips och råd för en effektivare och roligare övningskörning på hemmaplan.
När kursen är genomförd är man behörig att ansöka om handledarskap.
Tillståndet söker du hos transportstyrelsen, se länk nedan.


Kurstillfället är tre timmar plus 30min rast, med fika.


för mer info besök gärna http://www.transportstyrelsen.se